De unge år

De unge år

Ellers har Sevel for mig det meste af mit liv været verdens midtpunkt. Det er en landsby ved Vinderup i den nuværende Holstebro Kommune. Her i denne landsby har jeg været i dagpleje og her har jeg leget med nabopigen.

Så begyndte jeg i Sevel Skole, og da vi gik ud efter syvende klasse, var vi nogle drenge der havde fundet sammen. Jeg læste mange bøger, og var i de sidste år bogopsætter på skolebiblioteket. Desuden var jeg i nogle år referent i elevrådet.

En gang hjalp jeg min mor med at lave et foreningsblad, hvilket gav mig ideen om at lave mit eget blad: Sevel Nyt. Så det gjorde jeg de næste år. Et blad som opsummerede hvad der skete i byen, og som jeg fik far til at fotokopiere til familien.

Derudover digtede jeg historier, og begyndte at lave min egen serie af drengebøger. Fra femte klasse til og med syvende, var jeg redaktør af bagsiden på skolebladet. En side mest for elever, som jeg kaldte Elevsiden. Dengang spillede jeg også på tromme i flere år, og har købt mange tryllesager. For år tilbage optrådte jeg en smule.

Fra 1988 og indtil jeg gik ud af realskolen efter 9. klasse i 1992 arbejdede jeg som frivillig medarbejder på det der nu hedder Vinderup Lokalradio. Det var spændende og lærerigt. Det øgede min interesse for radio og var en god ”legeplads”. Her redigerede jeg nyheder, var studievært, oplæser, tekniker og meget mere. Det var her radio-udgaven af Ugens Top 7 blev født. (Dog i en anden version end den du finder på mine hjemmesider – dengang blev det ikke lavet som en hitliste men som ”syv nye vittigheder hver uge, lige til at grine af”.)

På realskolen lærte jeg så flere at kende. En ny klike blev dannet, fyldt med ”drengehørm”. På gymnasiet i Holstebro kom jeg igen i elevrådet. Her var der tid til at være klassens suppleant, udover lektierne og festerne. Desuden var der også tid til at være med ved oprettelsen af et elevblad. Elevbladet blev løsrevet fra elevrådet, og for at få bedre tid til det hele, stoppede jeg i elevrådet. På elevbladet var jeg redaktør i to år. Interessen for journalistik var stigende og politiske holdninger blev dannet.

Så fik jeg huen på, men fortsatte med at gå i skole. Nu på højskole. Askov Højskole. Jeg gik på en medielinje om film, tv og journalistik.  Her skrev jeg lidt journalistik, lavede tv-indslag, optrådte på de skrå brædder, så film og slappede af. Især hvordan film og tv skal laves fik jeg et indblik i og blev mere interesseret i, end jeg var i forvejen.

Efter højskoleopholdet var jeg slagteriarbejder på et kyllingeslagteri et års tid, hvor jeg også førhen og siden hen har været sommerferieafløser. Indtil december 1998 gik jeg på Danmarks Journalisthøjskole i Århus.